Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

På gång

  • Det finns för närvarande inga händelser
  • 1177
  • Tyck till om vården
Personal vid akutmottagningen

Medarbetare vid lasarettets akutmottagning

Information från landstinget

Gruppbild på pristagareKarlskoga lasaretts kvalitetspris till avdelning 6

2014-12-11
Vinnare av Karlskoga lasaretts kvalitetspris 2014 blev avdelning 6 för sitt patientsäkerhetsarbete ”Koll på läget”.


 

Blå julgranskulor.Öppettider i jul- och nyår

Under jul- och nyårshelgen sker det vissa förändringar i öppettiderna på Karlskoga lasaretts mottagningar.

 


Ing-Marie Larsson – årets ambassadör i Karlskoga

2014-11-07
Vi säger stort grattis till Ing-Marie Larsson, kvalitets- och utvecklingschef på Karlskoga lasarett, som utsetts till årets ambassadör i Karlskoga! Priset delades ut vid Karlskogagalan på torsdagskvällen 6 november där Karlskogas eldsjälar hyllas och goda insatser och framgångar lyfts fram.
 


Vi inför ”Egen vårdbegäran”

2014-10-31En kvinna.
Från 1 november behöver du inte längre en remiss från din läkare för att söka vård på några av länets specialistmottagningar. Istället kan du skicka in en egen vårdbegäran.
Det gäller mottagningar inom internmedicin, hjärtmedicin, reumatologi, neurologi, kvinnosjukvården, lungmedicin eller för hudsjukdomar.


Ny undersökningsmetod vid misstänkt hudcancer

Läkare undersöker patient.Hudmottagningen på Karlskoga lasarett är först i landet med att införskaffa en ny undersökningsmetod vid misstänkt hudcancer. Metoden används som ett komplement till befintliga metoder vid tveksamma fall.(H)järnkoll - Information om psykisk ohälsa på Karlskoga lasarett

I våras fanns representanter från (H)järnkoll på plats i entrén på Karlskoga lasarett för att informera om psykisk ohälsa. Under hösten kommer de tillbaka vid fyra tillfälle. Fjärde tillfället är tisdagen 16 december, kl. 13-15. 

Färre vårdskador med en bra arbetsmiljö

Genom ett långsiktigt och systematisk arbete har Karlskoga lasarett skapat en patientsäker vård och en säker arbetsmiljö som sparar pengar. Nyckeln till framgång är patientens delaktighet, ledningens och medarbetarnas engagemang och ett arbetssätt som genomsyrar hela vårdkedjan.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

Vårdtjänster

Karlskoga lasarett erbjuder följande vårdtjänster i Mina vårdkontakter:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss