Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

  • 1177
  • Tyck till om vården

Medarbetare vid kvinnokliniken, avdelning Q

Information från landstinget

Ing-Marie Larsson – årets ambassadör i Karlskoga

2014-11-07
Vi säger stort grattis till Ing-Marie Larsson, kvalitets- och utvecklingschef på Karlskoga lasarett, som utsetts till årets ambassadör i Karlskoga! Priset delades ut vid Karlskogagalan på torsdagskvällen 6 november där Karlskogas eldsjälar hyllas och goda insatser och framgångar lyfts fram.
 


Öppna föreläsningar på USÖ webbsänds till i Karlskoga lasarett

2014-11-05
I samband med USÖ:s 50-årsjubileum hålls ett antal öppna föreläsningar i Wilandersalen. Dessa kommer att webbsändas till föreläsningssalen på Karlskoga lasarett. Först ut är föreläsningen "Vad är demens?" som hålls av Nils-Olof Hagnelius, överläkare på geriatriska kliniken, tisdag 11 november, kl 16.00.


Vi inför ”Egen vårdbegäran”

2014-10-31En kvinna.
Från 1 november behöver du inte längre en remiss från din läkare för att söka vård på några av länets specialistmottagningar. Istället kan du skicka in en egen vårdbegäran.
Det gäller mottagningar inom internmedicin, hjärtmedicin, reumatologi, neurologi, kvinnosjukvården, lungmedicin eller för hudsjukdomar.


Ny undersökningsmetod vid misstänkt hudcancer

Läkare undersöker patient.Hudmottagningen på Karlskoga lasarett är först i landet med att införskaffa en ny undersökningsmetod vid misstänkt hudcancer. Metoden används som ett komplement till befintliga metoder vid tveksamma fall.(H)järnkoll - Information om psykisk ohälsa på Karlskoga lasarett

I våras fanns representanter från (H)järnkoll på plats i entrén på Karlskoga lasarett för att informera om psykisk ohälsa. Under hösten kommer de tillbaka vid fyra tillfälle. Tredje tillfället är tisdagen 25 november, kl. 10-12.


Nytt kvalitetspris till Karlskoga lasarett

GruppbildKarlskoga lasarett har tilldelats det nyinstiftade kvalitetspriset Swedish Team Excellence Award och Lennart Sandholmpriset för sitt arbete med att förebygga trycksår hos patienter och arbetsskador hos personalen. 
 

Färre vårdskador med en bra arbetsmiljö

Genom ett långsiktigt och systematisk arbete har Karlskoga lasarett skapat en patientsäker vård och en säker arbetsmiljö som sparar pengar. Nyckeln till framgång är patientens delaktighet, ledningens och medarbetarnas engagemang och ett arbetssätt som genomsyrar hela vårdkedjan.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

Vårdtjänster

Karlskoga lasarett erbjuder följande vårdtjänster i Mina vårdkontakter:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss