Välkommen till Karlskoga lasarett

Karlskoga lasarett är ett akutsjukhus som främst är till för invånarna i västra Örebro län och östra Värmlands län. Alla som väljer att söka vård hos oss är välkomna!

Direktlänkar

  • 1177
  • Tyck till om vården

Medarbetare vid kvinnokliniken, avdelning Q

Information från landstinget

Föreläsningar om astma och allergi hos barn samt diabetes

Under våren bjuder Karlskoga lasarett in till två allmänna föreläsningar. På måndag den 31 mars föreläser Ana Guerra Andersson, överläkare på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen, om astma och allergi hos barn. Vårens andra föreläsning handlar om diabetes och den hålls den 28 april, kl. 18-20. Föreläsare är Erik Schwarcz, överläkare på medicinkliniken på USÖ. 


Nya verksamhetschefer på Karlskoga lasarett

2014-03-19
Sedan en tid tillbaka har Karlskoga lasarett två nya verksamhetschefer. Det är Lena Carlson på ögonnmottagningen och Tommy Johansson på röntgenkliniken. 


(H)järnkoll - Information om psykisk ohälsa på Karlskoga lasarett

2014-02-24
Under fyra tillfällen i vår kommer representanter från (H)järnkoll finnas på plats i entrén på Karlskoga lasarett för att informera om psykisk ohälsa. Första tillfället är tisdag 25 februari.


Karlskoga lasaretts nya akutmottagning invigd

2014-01-29
Marie-Lousie Forsberg Fransson klipper invigningsband.På onsdagsförmiddagen 29 januari invigdes den nya akutmottagningen.
- Härmed förklarar jag den nya akutmottagningen invigd, för hela länets och östra Värmlands bästa, sa Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), landstingsstyrelsens ordförande, och klippte av det blågula band som spänts upp i hjärtat av Karlskoga lasaretts nya akutmottagning. 


Var frisk när du hälsar på!

Smittskyddsinstitutet rapporterar att vinterkräksjukan nu ökar i samhället.
- Våra patienter drabbas hårt när vinterkräksjukan sprids på vårdavdelningarna. Därför vill vi be alla att var friska när de hälsar på anhöriga på sjukhuset. Om du är sjuk, eller om någon där hemma är magsjuk kan du bära på smitta och då är det bättre att stanna hemma, säger Jorunn Bröyn, hygiensjuksköterska på Karlskoga lasarett. 

Färre vårdskador med en bra arbetsmiljö

Genom ett långsiktigt och systematisk arbete har Karlskoga lasarett skapat en patientsäker vård och en säker arbetsmiljö som sparar pengar. Nyckeln till framgång är patientens delaktighet, ledningens och medarbetarnas engagemang och ett arbetssätt som genomsyrar hela vårdkedjan.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

Vårdtjänster

Karlskoga lasarett erbjuder följande vårdtjänster i Mina vårdkontakter:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss